Τουριστικές Εκθέσεις

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων στις 13/2/2009 παρουσίασε τα συμπεράσματα των εκπροσώπων στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που έγιναν υπό τη σκιά της διεθνούς οικονομικής ύφεσης. Τα μηνύματα για το Νομό Χανίων, μπορούν να χαρακτηριστούν αισιόδοξα, καθώς το ενδιαφέρον κυρίως των σκανδιναβικών χωρών παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 9-11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Ν.ΧΑΝΙΩΝ : ΜΑΡΑΘΑΚΗΣ Γ. ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

 

Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα. Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη οι Λουξεμβούργιοι είναι ικανοποιημένοι από τη Χώρα μας. Επειδή δεν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εχει το μεγαλύτερο ΑΕΠ , αναμένουμε το επόμενο διάστημα ότι θα ξεκινήσει πτήσεις η LUXAIR η αεροπορική εταιρεία της χώρας και αν γίνει αυτό θα έχουμε περισσότερους τουρίστες από εκεί.

 

ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 13-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Όπως ανέφερε η ξεναγός κα Μαρινάκη το περίπτερό μας ήταν πολύ καλό , ήλθαν πολλοί επισκέπτες ,δώσαμε περίπου 700dvd , μας ζήτησαν αγροτουριστικές περιοχές κυρίως , θέλουν ησυχία , ζητούν κάμπινγκ , καταδύσεις , ποδηλασία.

 

ΒΙΕΝΝΗ -ΑΥΣΤΡΙΑ 15-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ : ΜΠΑΓΟΡΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

 

Η προσέλευση ήταν πολύ καλή και σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις του ΕΟΤ στη Βιέννη είναι πολύ αισιόδοξα τα στοιχεία. Το κοινό που ήλθε στην Εκθεση είχε ενδιαφέροντα για την ιστορία και την αρχαιολογία της Κρήτης και ήλθαν και μαθητές για να πάρουν υλικό για εργασία που έκαναν ειδικά για τα Χανιά. Διαπιστώσαμε ότι οι Βιενέζοι ξέρουν πολλά πράγματα για την Κρήτη και ειδικά για την περιοχή της Παλαιόχωρας , για το οποίο ζητήθηκαν πληροφορίες πολλές φορές. Δώσαμε όλα το dvd και τα έντυπα , σημειώνοντας ότι πολλοί από τους ενδιαφερόμενους είχαν επισκεφθεί και άλλες φορές την Κρήτη.

 

ΕΛΣΙΝΚΙ -ΦΙΛΑΝΔΙΑ 15-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Ν. ΧΑΝΙΩΝ : ΡΟΔΟΛΑΚΗ ΡΕΝΑ - ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ ΣΟΥΚΗ

 

Για την εκθεση του Ελσίνκι μίλησε η κ Σούκη , ξεναγός. Εμεινα έκπληκτη με το πόσος κόσμος στη χώρα αυτή μιλάει και θέλει να μάθει Ελληνικά και πόσο γνώστες είναι των Χανίων. Είναι αισιόδοξο ότι μπήκε μια καινούρια εταιρεία από αυτή τη χώρα , η ΑΙRFILAND , τα αεροπλάνα της οποίας θα ξεκινήσουν με πτήσεις για τα Χανιά μόνο από την χώρα μας.

Πιστεύουμε ότι η κίνηση θα είναι ανάλογη με πέρυσι από τη χώρα αυτή.

 

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ 17-25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -ΑΜΒΟΥΡΓΟ 4-8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ : ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

 

Στις εκθέσεις στις δυο Γερμανικές αυτές πόλεις βρέθηκε η ξενοδοχουπάλληλος κ. Ειρ. Αποστολάκη .Στην έκθεση της Στουτγκάρδης πηγαίνει εδώ και 4 χρόνια και εφέτος το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο με τον κόσμο να ρωτάει για τη Νότια Κρήτη.Αντιθέτως στο Αμβούργο ήταν πιο μέτρια η κίνηση.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ , ΔΑΝΙΑ 23-25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ : Μ. ΠΑΡΑΣΚΑΚΗΣ

 

Ηταν μια έκθεση με αρκετό κόσμο , γύρω στις 40.000 κόσμο , 4000 περισσότεροι από πέρυσι. Οι Δανοί είναι λάτρεις των Χανίων , θέλουν να έλθουν στα Χανιά , το υλικό μς έφυγε όλο , έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στους εναλλακτικούς τομείς τουρισμού , σημείωσε ο κος Παρασκάκης.

 

ΑΜΒΕΡΣΑ 23-28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 5-9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ : ΜΑΡΙΑ ΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ

 

Στην Αμβέρσα με βάση τα περυσινά δεδομένα είχε μείωση λόγω κακού καιρού. Ζητάνε προτάσεις που έχει να κάνει με τον εναλλακτικό τουρισμό , όπως οι καταδύσεις , η φυσιολατρεία .Στις Βρυξέλλες ήταν ικανοποιητική η κίνηση παρά την κρίση. Οι Βέλγοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με τον καιρό και θέλουν οπωσδήποτε ήλιο και τη θάλασσα της Κρήτης. Μας ρώτησαν πολλοί για Κολυμπάρι και Καστέλλι, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για Σούγια , Παλαιόχωρα. Είχαμε πολύ καλό υλικό και μεγάλη βοήθεια από τον ΕΟΤ τόνισε η εκπρόσωπος της Νομαρχίας κα Ταμπούλογλου.

 

ΔΟΥΒΛΙΝΟ -ΙΡΛΑΝΔΙΑ 23-25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν. Α. ΧΑΝΙΩΝ : ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

Για τη πρωτεύουσα της Ιρλανδίας μίλησε η Κατερίνα Βασιλάκη. Συμμετείχε η Κρήτη για πρώτη φορά, είναι μια καλή αγορά μολονότι η κίνηση ήταν πολύ μέτρια.Η προτίμηση των επισκεπτών μας αφορούσε το dvd κυρίως , είναι μια νέα αγορά για μας. Ενθαρρυντικό είναι , η προγραμματισμένη αεροπορική σύνδεση απ΄ευθείας ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ από το Μαιο εως τον Σεπτέμβριο .

 

ΜΑΔΡΙΤΗ -ΙΣΠΑΝΙΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Α.ΧΑΝΙΩΝ : ΤΑΝΙΤ ΛΟΠΕΖ

 

Είναι μια πολύ μεγάλη έκθεση. Ενδιαφέρον υπάρχει για την Κρήτη αλλά πέρα από μια πτήση την εβδομάδα προς το Ηράκλειο δεν υπάρχουν πτήσεις. Ο Ισπανός δεν θέλει τη θάλασσα και τον ήλιο τόσο όσο πως θα κάνουν κάποιες κρουαζιέρες με εφαλτήριο την Κρήτη. Θα πρέπει να έχουμε υλικό στην Ισπανική γλώσσα και ηλεκτρονικό υλικό σημείωσε η εκπρόσωπός μας.

 

ΖΥΡΙΧΗ -ΕΛΒΕΤΙΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Α.ΧΑΝΙΩΝ : ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Τεράστιο το ενδιαφέρον για τη Νοτιοδυτική Κρήτη και ειδικά για την Παλαιόχωρα. Την τελευταία ημέρα μας είχε εξαντληθεί όλο το υλικό .Τεράστια επιτυχία είχε το φυλλάδιο της Κρητικής διατροφής όπως επίσης το Hotel directory των Χανίων. Οι Ευρωπαίοι θα προτιμήσουν την Ευρώπη , ίσως να είναι λίγο συγκρατημένοι στα έξοδά τους , υπογράμμισε ο κ. Δ.Μπατσάκης .

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα